Studie keuze adviestraject

Wat wil ik?

Het lastige van een studie kiezen is dat je zelf soms niet goed weet wat je wilt. Er zijn zoveel dingen leuk, of je weet eigenlijk niet waar je hart ligt. Gesprekken met een studiekeuze adviseur kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Gesprekken

In drie tot vijf gesprekken met een ervaren en deskundig studieadviseur komen de volgende onderwerpen aan de orde: Waar ben je goed in? Watvind je leuk om te doen? hoe ziet je toekomst eruit? Wat voor type mens ben je? Welk soort mensen vind je leuk? Welk type persoonlijkheid heb je?

Tests

Om je te helpen met de antwoorden zetten we een aantal tests in. Tests die antwoord geven op de vragen: Wie ben ik?  Wat wil ik? Wat kan ik? We gebruiken gevalideerde tests die je deels op de computer maakt en deels op papier. Samen met je adviseur neem je de uitslagen van de tests door. Dat geeft je een goed beeld over je intelligentie, je persoonlijkheid en je beroepswensen.

Actief

Om een goed antwoord te krijgen zul je actief mee moeten werken. Je krijgt huiswerkopdrachten mee, moet informatiezoeken op het internet, nadenken, en veel erover praten. Zonder jouw actieve inzet heeft het geen zin om aan een traject deel te nemen.

Wat krijg je?

Afhankelijk van jouw wensen bestaat het traject uit drie tot vijf gesprekken van 1,5 uur per keer. Je hebt recht op minimaal de volgende tests: Persoonlijkheid, capaciteiten en beroepskeuze. Afhankelijk van je situatie krijg je daarnaast nog andere tests op papier.

Voor het maken van een afspraak kun je bellen met Nisroc: 06 404 983 35

Niroc Employability Group
x
menu